2 Kasım 2016 Çarşamba

MİCROSOFT WORD DERSLERİ-1


           MİCROSOFT WORD DERSLERİ-1

   Merhaba arkadaşlar bu yazımızda microsoft word'ün bazı özelliklerini öğreneceğiz bunları bir kitap düzeni hazırlayarak göreceğiz.

  * İlk olarak kitabımız için için örnek bir metine ihtiyacımız olacak bunu internetten herhangi bir yerden de alabiliriz ama biz burda "lorem" komutu ile örnek metin oluşturacağız.Şimdi boş bir word sayfası açıyoruz.





* Boş sayfayı açtıktan sonra =lorem(80,100) yazıp entere basıyoruz  burada 80 paragraf sayısı 100 ise her paragrafta görünmesini istedeğimiz satır sayısıdır.





* Daha sonra kitabımızın sayfası yatay mı olacak dikey mi olacak onu belirleyelim. Eğer sayfayı  yapmak istiyorsak; sayfa düzenine giriyoruz girdikten sonra sağ alt köşede ki ok işareti gibi duran şeye tıklıyoruz karşımıza bir sekme açılıyor burada yatay,dikey yazılı olan kutucuklar çıkıyor sayfamızı yatay yapcağımızdan yatayı seçip tamama basıyoruz.




* Şimdi sayfamızı tekrar eski haline getirelim tekrar aynı işlemleri yapıyoruz bu sefer dikeyi seçip tamama basıyoruz.



 * Şimdide kitabımıza sayfa numaraları ekleyelim. Ekleye giriyoruz orada sayfa numarasına tıklıyoruz ve sonra seçenekler geliyor sayfa sayılarının, sayfanın altındamı, üstündemi neresinde olmasını istiyorsanız o seçeneğini seçiyorsunuz.Ben sayının sayfanın altında olmasını istedim  daha sonra sayfanın sonu sekmesine tıkladım ve önüme sayının, sayfanın sağındamı, solundamı, ortasındamı olmasını gösteren seçenekler çıktı ben ortasında olmasını istedim sizde size uygun olanı işaretleyin.



 * Gelelim kapak yapmaya yine ekleye giriyoruz kapak sayfasına tıklıyoruz oradan kendimize uygun kapak şeklini seçiyoruz ve sonra ilk sayfaya kapak geliyor.




   * Gelelim başlık eklemeye girişe tıklıyoruz orada başlık seçenekleri geliyor ilk başlıkta Başlık1'i seçiyoruz ikinci başlıkta Başlık2'i seçiyoruz.



 *Şimdide tablo eklemeyi görelim ekle kısmından tablo seçeneğine gelerek istediğimiz satır ve sütunu seçerek tabloyu oluşturuyoruz.


 * Birde tablomuza isim verelim başvurular kısmından resim yazısı ekleye giriyoruz sonra etiket kısmına istediğimiz seçeneği seçiyoruz.


* Eee içindekiler kısmı olmayan bir kitap olmaz şimdide içindekiler kısmını ekleyelim. Başvurular kısmına giriyoruz sol en başta, içindekiler kısmına tıklıyoruz ve istediğimiz içindekiler stilini seçerek içindekiler kısmını oluşturuyoruz.



































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Manşet